Купити травматичну зброю: поради експертів PATRON в техніці безпеки

Багатьом давно відомо, що з будь-якою зброєю треба завжди вести себе так, ніби вона готова стріляти і знята із запобіжника незалежно від запевнень, що вона не заряджена. Останнім часом чимало цінителів активного відпочинку хочуть купити травматичну зброю, що є абсолютно обґрунтованим бажанням. В  цій скромній статті ми детальніше поговоримо про базові правила поводження зі зброєю і не лише. 

Уважна перевірка розрядження пневматичної зброї – базове правило

Взявши в руки не свою особисту зброю, слід насамперед детально дослідити, заряджена вона чи ні, для чого слід відкрити затвор, або переламавши її, якщо мова йде про гладкоствольну або іншу зброю переломного типу. У випадку наявності багатозарядного типу зброї, варто ретельно дослідити магазин і не лише. Дослідити патронник варто відразу після детальної перевірки магазину зброї, оскільки не завжди  викидний механізм спрацьовує коректно. На жаль, деякі мисливці недостатньо уважно слідкують за технічним станом власної рушниці, в результаті чого можуть постраждати інші.

Слід розглянути базові правила поводження зі зброєю

  1. Ніколи не довіряйте зброю іншим людям, які вживали алкоголь чи інші речовини, що змінюють свідомість.
  2. Якщо ви не збираєтеся користуватися зброєю певний час – виконайте її розрядку, зніміть з бойового взводу та помістіть у сейф.
  3. Зброя на запобіжнику не є безпечною, адже будь-який запобіжний механізм спроможний вийти з ладу. 
  4. Виконуйте постріл лише після прицілювання. Ніколи не виконуйте постріл навмання. 
  5. Якщо під час пострілу сталася осічка, патрон «зажувало» при перезарядці, або сталися інші проблеми з ударно-спусковим механізмом, ні в якому разі не старайтеся вирішити проблеми самому нашвидкуруч.
  6. В процесі стрільби в стволі накопичується нагар від горіння пороху, який потрібно регулярно прибирати із застосуванням шомполу та  відповідних неабразивних хімічних засобів.
  7. Багатьом знайоме поняття колективного полювання, в ході якого варто максимально слідкувати за поводженням зі зброєю. Доки стрілець не займе свою позицію, його зброя повинна бути в розрядженому стані і за цим потрібно максимально ретельно слідкувати.

Як показує практика, навіть на спортивних заходах спортсмени обов’язково повинні бути з розрядженою зброєю і заряджати її безпосередньо перед веденням вогню. Не слід сумніватися, чи потрібно нагадати товаришеві, що він не розрядив свою рушницю, коли ви сидите навколо багаття після вдалого полювання.

В нинішніх реаліях уміння правильно поводитися з вогнепальною зброєю стане особливо незамінним надбанням.

Джерело: https://patron.kyiv.ua/

Обсудить